Roliga strumpor på nätet

Vi hjälper dig hitta roliga strumpor!

Bambustrumpor

Vi ser att Bambustrumpor är något som verkligen blivit väldigt populärt nu den senaste tiden. Och anledningarna till detta är många. Tänkte nu gå igenom lite med dig om varför bambustrumpor är så himla bra för dig och vår miljö och våra medmänniskor jämfört med de klassiska bomullsstrumpor som de flesta idag använder. Visst kan priset ligga lite högre på dessa strumpor, men sen får du strumpor av en helt annat kvalitét. Nu har det även kommit en massa roliga och färgglada bambustrumpor med snygga mönster, Därför kommer du nu bli både snygg och miljöhjälte på samma gång. Läs gärna lite om alla de fördelar som finns.

Här hittar du bambustrumpor

Butik Frakt Leveranstid  
bobby-harper.png Fri Frakt 1-2 Dagar butik-strumpor-online.jpg
       

Fördelarna med bambustrumpor

Tänkte nu skriva lite om de fördelar som finns för användaren utav ett par bambustrumpor. Men varför ska man satsa på ett par bambustrumpor kanske många undrar. Jag själv skulle alldrig köpa ett par vanliga bomullsstrumpor igen efter att ha läst på lite i ämnet. Om vi först kollar lite på vad en bambustrumpa kan göra för just dig. Då kan jag säga att bambustrumpor har en bättre förmåga att andas, vilket gör att strumporna kan absorbera fotsvett bättre än vanliga strumpor. Den svett som i en vanlig strumpor istället torkar in i huden och ger den vidriga fotsvetts lukten. Denna strumpan är ett utmärkt altenativ till dem som har eller lätt får fotsvamp, sen kan alla människor få fotsvamp vid användande utav fuktiga och svettiga strumpor. Anledning nummer två till att använda bamullstrumpor är för att dem fungerar bättre i både kallt och varmt klimat, en strumpa i bambu kan klara två minusgrader mer en bomullsstrumpan, och i varmt klimat är andningsförmågan den bättre. En bambustrumpa blir också väldigt mjuk och skön när den tillverkas fram i bambu, Andra egenskaper blir även att den blir mer följsam mot foten. Bambustrumpor är också antistatiska, vad som nu är fördelen med det. Kläder som är tillverkade av bomull är mycket mer antibakteriella än bomull. Du kommer känna dig fräschare och få en bättre hygien. Vilket leder till ett hälsosammare liv.

Miljö och tillverkning

Bambu är en råvara som har en mycket snabb tillväxt, och som kan odlas fram på ett ekologiskt sätt utan en massa kemikalier. När du ska skörda en bambuplanta, behöver du inte dra upp hela roten, utan det räcker att beskära den högre upp. Då får vi en bra och snabb återväxt. Du kan odla tio gånger mer bambu på samma yta som bomullen växer på, och då utan kemikalier. Bomullen växer bäst i de torra delarna av världen. Då behövs det konstbevattning för att få fart på odlingen. Bomullsodlingarna tar upp cirka 2.5 % utav världens odlingsmarker. Kanske inte låter farligt? Men här används 25 % utav världens åtgång utav insektsbekämpningsmedel. Ett medel som är giftigt för vår natur och för de människor som jobbar i denna miljön. Om du vill hjälpa till i denna miljöfrågan, tänk då om och fundera på bambustrumpor nästa gång du beställer strumpor på nätet.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)