Roliga strumpor på nätet

Vi hjälper dig hitta roliga strumpor!

Merinoull Strumpor

Det finns mängder utav strumpor i alla möjliga färger och material. Och nu ska vi titta närmare på merinoull strumpor, vad är detta och vart kan man köpa dessa typer av strumpor. Ull i all ära, men merinoull är det finaste man kan få från fåret. Denna ull är fintrådig och kan användas till kamgarn. Vanligt är att man använder merinoull till underkläder och strumpor, ställen som har stort behov utav ullens förmåga och bekvämlighet.

Australien är det land som har flest merinofår. Sen finns det också många får i Spanien och på Nya Zeeland. Man får finare ull ju finare fibrerna är. Därför väljer man att avla fram denna typ av får. Ullen blir annorlunda beroende på hur den växer upp med motion och föda och ifall ett får bli utsatt för stress, då blir ull kvalitén sämre. Alltså kan det vara många faktorer som avgör hur en ull kommer till, och vi som vill ha bra kvalité ska självklart välja merinoull strumpor. 

Klicka här för att hitta bra butiker på nätet som säljer strumpor!

/merinoull-strumpor.jpg

Fördelar med merinoull strumpor

Många tror att det inte spelar någon roll vilken strumpa du väljer. Men då kan jag lova att dom inte har provat fin strumpor gjorda i merinoull. Ska ge dig fem anledningar varför man ska köpa fintrådiga ull strumpor som man också kan kalla det.

  1. Den kliar inte och ger en silkeslen känsla. Därför den är populär att användas i underkläder.
  2. Merinoull har den bästa förmågan att andas och du slipper fotsvett och fuktiga fötter.
  3. En strumpa i merinoull funkar bättre i både kyla och värme. 
  4. Antibakteriellt skydd finns naturligt i merinoull strumpor. Du får helt enkelt ett doftskydd.Pass
  5. Passformen blir mycket bättre då fibrerna i finare än bomull, strumpan kommer sitta mjukt runt foten.

Välj ekologisk merinoull

Tänk på att välja ekologiska strumpor ifall du vill ha dom i merinoull eller vilken annan ull som helst för den delen. För det försigår nämligen väldigt mycket djurplågeri i textilbranschen tyvärr. Priser pressas och arbetet måste gå fortare ute i fabrikerna, och slutligen får djuren lida för detta. Kolla gärna upp vart butikerna köper in deras kläder ifrån. Och välj alltid ekologiskt ifall det finns.

Tvätta merinoull

Visst finns det nackdelar med alla material. Och när det kommer till tvättning blir det lite jobbigare än vanliga bomullsstrumpor. Du bör därför läsa läsa följande råd innan du kör igång din tvättmaskin med ullstrumporna i. Och glöm inte informera resten utav familjen. Kanske kan vara en god idé att skapa en separat tvätt påse med känslig tvätt där hemma. Här kommer nu lite bra tvätttips.

  • Det finns speciellt tvättmedel till ull. Du förstör annars ullens alla bra egenskaper. Det finns nämligen ett naturligt fett i merinoull som försvinner vid användning utav vanligt tvättmedel.
  • Har du ett underställ på skidresan. Då kan det räcka med att hänga ut plagget på vädring. 
  • De flesta tvättmaskiner har ett eget program för ull och handtvätt.
  • Tänk på att inte vrida ur vattnet vid en handtvätt. Ta då hjälp utav en handuk istället för att vrida ur överskott av vatten. Kläder utav ull får heller inte ligga för länge i vatten, och plagget ska även återformas efter tvätt.
  • Kemtvätt kan vara att föredra vid dyrare plagg.

/tvatta-merinoull.jpg

 

29 feb 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)