Roliga strumpor på nätet

Vi hjälper dig hitta roliga strumpor!

Vikten av att välja rätt strumpor

/sportstrumpor.jpg

Är du intresserad av löpning? Eller du kanske är mer intresserad av styrketräning, men använder löpning som ett komplement till din träning? I vilket fall som helst har du säkert precis som jag råkat ut för det klassiska problemet med skoskav. Kanske har du som jag tänkt att det beror på skorna? Kanske har du också löst problemet genom att vid nästa löprunda använda ett par andra skor? Men, så har du ändå kommit hem med blåsor på fötterna? Den här artikeln har svaret på några av dina frågor. 

Allt hänger på rätt sorts strumpor

Det enklaste svaret på några av frågorna ovan är att byta strumpor. Den vanligaste orsaken till att du får skoskav är friktionen mellan foten, strumpan och skon, inte bara mellan foten och skon som man kanske kan tro. Därför är det av förklarliga skäl lika viktigt att välja rätt typ av strumpor som att välja rätt typ av sko för att maximera din träning.

För att du ska slippa både olika former av skador, stukningar, skoskav och andra obehagliga saker som kan sätta käppar i hjulet för din träning måste du vara noga med vilken typ av strumpor du använder. Ni kan hos Sportsrehab hitta sportstrumpor och annan bra utrustning både till löpning och övrig träning.

Olika varianter av löpstrumpor

Det finns en uppsjö av olika sportstrumpor. Allt för att du ska hitta det mest ultimata för dina fötter och för din träning. De flesta klädföretagen erbjuder någon form av sportstrumpor, utöver det finns det ställen som specialiserar sig på strumpor och träning - exempelvis den här sidan, Löplabbet och Strumplandet.

Det finns en mängd olika skillnader mellan de olika strumporna. Det finns strumpor utan skaft, med skaft, kompressionsstrumpor, strumpor med bättre grepp för att du ska slippa glida omkring i dina skor, strumpor som andas bra och mycket mer.

Sportstrumpor och kompressionsstrumpor

De två största kategorierna av strumpor som rekommenderas för idrott och framför allt löpning är sportstrumpor (en mycket omfattande kategori) och kompressionsstrumpor.
Generellt är sportstrumpor bara ett samlingsnamn för alla former av strumpor som är i ett material som tål svett, som på något sätt är anpassade för idrott och som är slitstarkt. Däremot kan du som verkligen är mån om dina fötter och din löpning välja att använda dig av kompressionsstrumpor.

Många forskare menar att kompressionsstrumpor inte bara är ett bra hjälpmedel för att undvika skoskav eller skador av olika slag. Kompressionsstrumpor kan dessutom förbättra dina träningsresultat markant. Det beror främst på att kompressionsstrumporna ökar blodcirkulationen i hela benet, vilket leder till att du orkar längre och kan maximera din löpning.

25 jan 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)